Yeni internet sitemiz neredeyse bitti ve sizlerin beğenisine sunulmak üzere son rötuşları yapılıyor. Bu sefer kullanması çok kolay. İstediğiniz bilgiye en kolay şekilde ulaşmanızı hedefledik. Dolayısıyla süsten püsten uzak tuttuk kendimizi. Zaten bizim asıl süsümüz pastalarımız. En büyük yenilik ise bu blog. Umarım buradan harika paylaşımlar yapacağız hep birlikte...
Öyleyse ilk paylaşım benden! Size şimdi acayip kolay ama süper lezzetli aynı zamanda diyet bir yemek tarifi vereceğim. Yaptıktan sonra yorum ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız, burada görmekten mutluluk duyacağım.
● 500gr mantar
● 1 avuç dolusu badem (fındık, kaju ya da yerfıstığı da olabilir)
● 2 adet kabak
● Hardal tohumu
● 1 diş sarmısak
● Sıvıyağ/tereyağ
● Tuz/karabiber
● Mantarlari soyun.* İnce ince dilimleyin.
● 2 çorba kaşığı sıvı yağda, bir avuç kırılmış badem, 1 diş sıkılmış sarmısağı kokusu çıkana kadar döndürün.
● Mantarları ve ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarların suyunu iyice çektirin.
● Son olarak 1 çorba kaşığı hardal tohumunu ve incecik dilim kabakları ekleyip 1 tatlı kaşığı tereyağ ilave ederek 3-4 dakika daha ateşte kavurun.
● Tuzunu ve biberini kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Farklı baharatlar da deneyebilirsiniz.
● Bence bu kolay yemeği ister misafire garnitür olarak, ister kendinize öğün olarak yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Şuşu notu:
*Siz siz olun mantarları sakın yıkamayın. Mantar kendisi çok sulu olduğundan ve süngersi özelliğinden dolayı yıkadığınız suyu içine çekeceğinden pişerken çok su bırakır ve lezzeti gider. Topraklıysa nemli bezle silin. Sadece üst zarını soymak yeterli olacaktır...
Şeyda
11.01.2019
Hic boylesini denememistim deneyeyim 👍😘
Tavsiye ederim tatlım..
Harika kesin deneyeceğim 😋
harikasın canım…
Şeydacım kabakla mantarı birlikte sadece çorbada denemiştim. Senin bu yaratıcı tarifini de denemek isterim . Eline sağlık.
Hem kolay, hem lezzetli, hem diyet! Afiyetler olsun şimdiden Nesimcim:)